Eksport af fiskeprodukter i januar-april 2021

Formål

Formålet med udgivelsen er hurtige eksporttal fra fiskeriet.

 

Indhold

Denne udgivelse af eksporten indeholder udelukkende produkter der kan henføres til fiskerivirksomheder. Dermed er en række eksportvarer ikke inkluderet i tallene, fx produkter af sæl, får og andre dyr.

 

Forbehold

Tallenes kvalitet afhænger af, om eksportørerne indberetter rettidigt til Skattestyrelsens toldfunktion. Udviklingen af tallene skal derfor tolkes med forsigtighed, da der kan forekomme revision af tidligere offentliggjorte tal.

 

Korrektion

I forbindelse med udarbejdelsen af denne udgivelse korrigerer Grønlands Statistik samtidig udgivelsen Eksport af fiskeprodukter januar-marts 2021, som blev offentliggjort 21. april 2021. Korrektionen er en opjustering på i alt 2,1 mio. kr. for marts måned og er udelukkende gældende for hellefisk. Korrektionen skyldes eksport, som først er registeret i Skattestyrelsens IT-systemer efter fristen for indberetning. Tallene kan ses i flere detaljer i tabel 4.

 

Fald på 0,5 pct. i eksportværdien

Eksportværdien i januar til april 2021 var på 1.199 mio. kr. I forhold til sidste år samme periode, er der tale om et fald på 6 mio. kr., svarende til 0,5 pct.

 

Figur 1. Eksport af fiskeprodukter, mio. kr.

Kilde: http://bank.stat.gl/IEDEXPMND

 

Rejer

Eksportværdien af rejer er i januar-april 2021 steget med 0,6 pct., svarende til 4,3 mio. kr. Stigningen skyldes udelukkende en mængdestigning på 11,3 pct., idet den gennemsnitlige kilopris er faldet med 9,6 pct.

 

Hellefisk

Eksportværdien af hellefisk er faldet med 25,6 pct., svarende til 66 mio. kr. Mængderne faldt med 11,4 pct., og den gennemsnitlige kilopris faldt med 16,1 pct.

Torsk

Eksportværdien af torsk er samlet set faldet med 6,1 pct., hvilket svarer til 9 mio. kr. Mængderne er steget med 13,8 pct., og den gennemsnitlige kilopris er faldet 17,5 pct.

 

Figur 2. Eksport af vigtigste arter fordelt på måneder, mio. kr.

Kilde: http://bank.stat.gl/IEDEXPMND

 

Figur 3. Procentvise ændringer i 2021 i forhold til samme måned i 2020

 

 

Figur 4. Udvikling i kilopris for hhv. skalrejer og pillede rejer

Kilde: http://bank.stat.gl/IEDEXPMND

 

Figur 5. Udvikling i kilopris for hhv. ubearbejdet og bearbejdet hellefisk

Kilde: http://bank.stat.gl/IEDEXPMND

 

Figur 6. Udvikling i kilopris for hhv. ubearbejdet og bearbejdet torsk

Kilde: http://bank.stat.gl/IEDEXPMND